onsdag 23 september 2009

För många hundar på Hornstulls Hunddagis?

Jag hittade en artikel om Hornstulls Hunddagis. I artikeln framgår att Hornstulls Hunddagis går ut med åtta hundar samtidigt.


När Hornstulls Hunddagis tappade bort Rambo så hade personen som var ute med honom ingen möjlighet att följa efter honom. Hon var ju tvungen att hålla reda på de andra hundarna!


Det är uppenbart väldigt vanskligt att vara ensam hundförare med åtta hundar om något händer. Varför har Hornstulls Hunddagis inte färre hundar eller mer personal?


Hornstulls Hunddagis är en del av Stockholms Hund som ägs och drivs av Christina Roseen.

3 kommentarer:

  1. Det är ingenting mot Stockholms Hundforum, vet av en vän vars pojkvän jobbade där ett kort tag att dom har 10-15 fler än tillåtet av myndigheterna...

    SvaraRadera
  2. Jag fattar inte hur sådana verksamheter får fortsätta. Riktigt illa.

    SvaraRadera
  3. Som Christina svarat innan: När Rambo hade slitit sig ur sitt halsband (som ägarna själv använde) så lämnade en av tjejerna sina hundar till en annan för att springa efter. När du skriver att personalen inte hade någon möjlighet att följa efter är det alltså en ren lögn.

    Alla hundägare som skriver in sin hund på dagiset skriver på ett kontrakt och vet mycket väl vad som gäller. Jag tycker det är till dom du ska vända dig - varför vill dom ha sin hund på hunddagis?

    Det är ingen hemlighet varje personal går ut med åtta hundar åt gången. Så funkar det på alla dagis. Så är det och det vet hundägarna (och alla man möter) om. Detta är inte något specifikt för Hornstulls hunddagis, det är så det fungerar och det är hundägarna som väljer att det är så de vill ha det.

    Att ha hundar i en flock är en risk man som hundägare tar när man placerar sin hund på hunddagis. Om man läser kontraktet så vet man det. Olyckor händer. Såklart är det väldigt beklagligt att detta hände Rambo, men återigen - varför valde hans ägare att ha honom på dagis?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se BloggRegistret.se